Військовий корабель РФ в економічній зоні Литви змусив цивільне судно змінити курс

Вівторок, 15 вересня 2015, 20:10

Міноборони Литви заявило про те, що 15 вересня у винятковій економічній зоні країни було зафіксовано два російських військових кораблі, один з яких наказав змінити курс цивільному литовському судну.

Про це йдеться в повідомленні Міноборони Литви.

"Військове судно РФ через навчання з ракетних стрільб у виключній економічній зоні РФ наказало змінити курс цивільному судну Lavinia" - йдеться в повідомленні.

 "Направлений у район економічної зони патрульний корабель "Аукштайтіс" зафіксував у ній присутність російських корвета "Калмикія" і десантного корабля "Олександр Шабалін", а також за межами зони — ракетного катера "Димитровград",- йдеться в повідомленні.

Міноборони зазначає, що у виняткової економічної зоні Литви дозволяється перебувати іноземним судам, у тому числі й військовим, однак вони повинні належним чином враховувати права та обов'язки прибережної держави і не порушувати права прибережної держави в його винятковій економічній зоні.

"Отже, така діяльність Російської Федерації у винятковій економічній зоні Литви не відповідає міжнародній Конвенції ООН по морському праву і принципам добросусідства", - йдеться в повідомленні.

Останній раз цивільні судна, що знаходилися у винятковій економічній зоні Литви, змушені були змінювати курс через ракетні стрільби РФ 3 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.