Субмарина США із ядерними ракетами прибула до Шотландії, як "сигнал Москві"

П'ятниця, 18 вересня 2015, 09:03

Американський підводний човен з ядерними ракетами на борту прибув до Шотландії на тлі зростання напруженості у відносинах з Москвою через Україну та стратегічного нарощування озброєнь Росією.

Про це повідомляє The Washington Free Beacon.

Підводний човен "Вайомінг" (USS Wyoming) прибув на британську військово-морську базу Феслейн у Шотландії, в середу вранці. У командуванні США заявили, що це звичайний візит.

Однак, візити підводних човнів з балістичними ракетами та їх перебування в портах зазвичай не анонсується командуванням Військово-морського флоту США,що може вказувати на те, що прибуття "Вайомінгу" потрібно розглядати як стратегічне повідомлення для Москви.

"Візит підводного човна демонструє близькість оборони США і Великої Британії і нашу прихильність колективній безпеки для всіх країн-членів НАТО", - заявили офіційно в американському командуванні.

Представник командування сказав, що цей візит був запланований більше року тому і не є відповіддю на регіональні події і не "спрямований проти будь-якого конкретного потенційного противника".

Підводний човен "Вайомінг" класу "Огайо" – стратегічна субмарина, яка несе 24 ядерні ракети Trident II. Такі підводні човни складають кістяк американського стратегічного ядерного арсеналу через їхню непомітність, маневреність і військову потужність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: