Пасажири були заблоковані в потягах через мігрантів у тунелі під Ла-Маншем

Фото
Середа, 2 вересня 2015, 09:40

В ніч з вівторка на середу шість потягів Eurostar були змушені зупинитись або повернутися в депо через те, що близько тисячі мігрантів вийшли на колії в тунелі під Ла-Маншем.

Про це повідомляє видання Le Figaro.

При цьому пасажири потягів протягом чотирьох годин виявилися заблокованими всередині транспортних засобів.

 Фото ITV News 

"О 5-й ранку кілька сотень людей досі лишалися на коліях на вході до тунелю з французького боку", - сказав представник Eurostar, додаючи, що люди почали штурмувати тунель близько 22.30 вівторка.

За його словами, пасажири потяга, який був заблокований, отримали їжу і воду, а тим, кому це було потрібно, надали медичну допомогу. Як повідомила компанія о 5.00, потяг буде відправлено за кілька годин за пунктом призначення.

При цьому в Eurostar зазначають, що кількість людей, що заблокували рух потягів, не перевищувала 750 осіб, очевидці кажуть про не менше тисячі осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість незаконних мігрантів, які намагалися потрапити в термінал Євротунель у французькому Кале, різко знизилася. При цьому в липні були масові спроби (за участю 2 тис. мігрантів) взяти тунель штурмом.

Домогтися зниження кількості мігрантів, що атакують Євротунель, допомогли заходи з посилення його захисту. В уряді Великої Британії заявили, що витратили 7 млн фунтів на посилення безпеки Євротунелю, при цьому багато чого ще належить зробити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: