Глава МЗС Польщі: щоб уникнути закриття кордонів в ЄС, треба їх зміцнити

Понеділок, 21 вересня 2015, 11:28

Щоб уникнути закриття і насильницьких сутичок на кордонах, потрібно їх зміцнити.

Про це написав міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина в статті низці європейських видань, яка опублікована також і на сайті МЗС Польщі.

"Щоб не поглиблювати хаосу, уникнути закриття кордонів і брутальних сутичок на кордонах, їх потрібно зміцнити. Для цього мусимо краще і ефективніше співпрацювати з сусідами ЄС", - пише Схетина.

Зокрема, на його думку, ЄС має контролювати дотримання сусідами угод щодо екстрадиції, прикордонного контролю та охорони кордонів.

"Важливо інвестувати в створеня центрів для прийому біженців і відокремити біженців від економічних мігрантів. Також корисно створити список так званих безпечних країн", - зазначив міністр.

При цьому, за його словами, ці пропозиції значною мірою перегукуються з ідеями президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, однак потрібно діяти "швидко і ефективно".

"Польща не проти прийому біженців - навпаки. У липні, коли міграційна криза мала набагато менші масштаби, Польща заявила про готовність добровільно прийняти 2 тисячі осіб", - зазначив Схетина.

Крім того, він нагадав про майже 90 тис. біженців з Чечні, яких Польща прийняла понад 20 років тому, і про солідарність з громадянами України, які "не лише тікають від війни, але й шукають кращого життя" в Польщі.

Однак, за його словами", система квот – це лише "на півзаходи".

Раніше прем’єр Польщі Ева Копач заявила про готовність країни приймати біженців, але не економічних мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: