Міноборони Польщі: загроза тривалого і інтенсивного конфлікту досі існує

Вівторок, 22 вересня 2015, 15:48

Російсько-українська криза довела, що збройний конфлікт є реальною і довготривалою загрозою.

Про це заявив глава міноборони Польщі Томаш Сємоняк, повідомляє Gazeta Wyborcza.

"Російсько-українська криза надовго змінила середовище європейської безпеки. Вона показала, що традиційні загрози, в тому числі інтенсивний збройний конфлікт залишаються реальним і довготривалим викликом не лише для держав Центральної і Східної Європи, але й для цілої архітектури безпеки в Європі" - сказав Сємоняк.

Події в Україні, за його словами,  загострили сприйняття загроз, підтвердили непередбачуваність російської політики, спрямованої на відновлення статусу військової потуги.

"Стабільність можна забезпечити шляхом зміцнення ключових без пекових організацій – НАТО, ЄС, ОБСЄ, а також зміцнюючи солідарність держав-членів", - зазначив міністр.

Він додав, що елементом відповіді на загрози має бути також "послідовний розвиток обороноздатності, що спирається на політичну волю і відданість, а також відповідні засоби оборони".

Ключове значення для безпеки, на думку Сємоняка, має повне впровадження у дію рішень саміту НАТО в Ньюпорті, а саме: ротаційної присутності союзних сил у Центральній Європі, зміцнення сил швидкого реагування НАТО, у тому числі створення так званих передових підрозділів у країнах регіону. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: