У Кремлі заявили, що Путін не шукав зустрічі з Обамою

П'ятниця, 25 вересня 2015, 17:34

Заяви Вашингтона про те, що президент РФ Володимир Путін шукав зустрічі з президентом США Бараком Обамою носить спотворений характер.

Про це заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков, повідомляє "РИА Новости".

Він назвав заяву прес-секретаря Білого дому Джоша Ернеста про те, що президент Росії нібито шукав цієї зустрічі та неодноразово просив про її організацію, такою, що "не відповідає дійсності".

"Нагадаю нашу принципову позицію. Вона зводиться до того, що ми не відмовляємося від пропонованих контактів, ми взагалі за підтримання постійного діалогу на вищому рівні, тим більше, є що обговорювати, багато "гарячих тем", за якими пошук спільних рішень, пошук компромісів необхідний.

З урахуванням цього американці знали, що якщо Обама захоче провести робочу зустріч в Нью-Йорку, і запропонував провести її, то навряд чи ми від неї відмовимося. Коротше, кілька днів тому, 19 вересня, саме від адміністрації надійшла пропозиція про розгляд двох конкретних можливостей проведення зустрічі президентів у Нью-Йорку", - сказав Ушаков.

"Було запропоновано перше - вівторок, 29 вересня, понеділок, 28 вересня. Ми зреагували позитивно, вибравши перший варіант із запропонованого американцями — 28 вересня орієнтовно о 17.00", — додав він.

Раніше прес-секретар Білого дому заявив, що президент США Барак Обама погодився на зустріч з Володимиром Путіним після "неодноразових запитів" російської сторони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: