Посол РФ не вибачився за слова про вину Польщі у Другій світовій

Понеділок, 28 вересня 2015, 12:19

Посол Росії в Польщі Сергій Андреєв не вибачився за свої висловлювання щодо вини польської держави в тому, що на неї напала Німеччина під час Другої світової війни і заявив, що його неправильно інтерпретували.

Про це він заявив за результатами зустрічі в МЗС Польщі, повідомляє Onet.pl.

"Я пояснив, що це була неправильна інтерпретація. Я не мав на увазі, що Польща несе відповідальність за вибух Другої світової війни.

Я мав на увазі, що політика Польщі в 30-х роках привезла до цієї катастрофи. В інтерв’ю я був недостатньо точним у цій частині і це викликало таку реакцію", - сказав посол.

При цьому він наголосив, що не мав наміру образити польський народ.

При цьому Андреєв наголосив, що не відмовляється від своїх слів про те, що російсько-польські стосунки найгірші від 1945 року.

Він також зазначив, що не отримав ноти протесту.

В повідомленні МЗС Польщі за результатами зустрічі з послом РФ йдеться про те, що Андреєву висловлено рішучий протест через його висловлювання.

"Також було висловлено сподівання, що інші заяви і дії російського посла не будуть такими суперечливими і будуть сприяти розвитку польсько-російських стосунків", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посол Росії в Польщі Сергій Андреєв в понеділок буде викликаний до міністерства закордонних справ Польщі.

Така реакція прийшла в результаті слів Андреєва про те, що Польща сама частково винна у тому, що в 1939 році на неї напала гітлерівська Німеччина.

Крім того, посол заявив, що вторгнення радянських військ у Польщу в 1939-му не було агресією, а також виправдав радянські репресії щодо представників польського визвольного руху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.