Переговори про відновлення руху в повітряному просторі над Чорним морем тривають - ІКАО

Понеділок, 28 вересня 2015, 13:29

У переговорах з Україною та Росією щодо відновлення руху в міжнародному повітряному просторі над Чорним і Азовським морем досягнутий прогрес і триває робота, щоб знайти остаточне рішення.

Про це повідомила Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО), пише Reuters.

З квітня минулого року повітряний простір біля берегів анексованого Росією Криму був безпольотною зоною для міжнародних повітряних перевезень.

"Ми активно співпрацюємо з державами цього регіону, зокрема Україною та Росією, і я думаю, що був досягнутий певний прогрес, але на даному етапі я думаю, що вони ще не знайшли рішення", - заявив прес-секретар ІКАО Фанг Ліу.

Авіаційні агентства, включаючи Федеральне управління авіації США, попередили, що льотчики в цьому районі можуть отримувати суперечливі вказівки від українських і російських авіадиспетчерів.

Україна, якій з боку ІКАО доручено контролювати повітряний простір, незважаючи на контроль Криму Росією, зробила запит до ІКАО наприкінці минулого року, щоб знову відкрити коридор, який перебуває над міжнародними водами.

"Ми намагаємося зрозуміти, як ми можемо знайти, через співпрацю держав, технічне рішення для забезпечення обслуговування повітряного простору цих країн, як може зберігатися рівень безпеки... і як сприяти формуванню міжнародних повітряних перевезень", - сказав Фанг Ліу.

Як повідомлялося, НАТО допоможе Україні відновити контроль і управління повітряним рухом над Чорним морем, втрачені Києвом після анексії Криму Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: