У Венеціанку направили проект судової реформи, альтернативний президентському

Неділя, 6 вересня 2015, 11:29

4 вересня Україна направила до Венеціанської комісії два варіанти судової реформи: президентський і альтернативний – створений групою експертів і юристів "Реанімаційного пакету реформ".

Про це в статті для "Європейської правди" "Куди піде судова реформа в Україні? Радикальний проект спрямований у Венеціанку" написав журналіст Кирило Сазонов.

При цьому ініціатива відправити до Венеціанки проект, який передбачає заміну суддів прийшла від президента Петра Порошенка.

За його словами, народу дуже сподобалася не реформована стара міліція, а нова поліція. За цим принципом набиратимуть і двісті нових місцевих прокурорів.

Тому, як зазначається в статті, якщо радикальний проект знайде схвалення Венеціанської комісії, будуть набрані нові судді.

При цьому, як передбачається проектом, буде створена нова система судів.

"Замість районних, міських і обласних – міжрайонні та інші. Не перейменовуємо, а створюємо нові суди з трохи іншими назвами і територіальними кордонами", - йдеться у статті.

Раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія в цілому позитивно оцінила попередній текст змін до Конституції в частині правосуддя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.