В Молдові десятки тисяч людей вийшли на антиурядовий протест

Фото
Неділя, 6 вересня 2015, 13:24

В центрі Кишинева проходить багатотисячний антиурядовий протест.

Про це повідомляє телеканал Publika TV.

Як повідомляється, акція організована платформою "Гідність і правда". Учасники акції протесту зібралися задля здійснення тиску на владу, яка, на їхню думку, несе відповідальність за соціально-економічну кризу в країні.

Раніше представники платформи повідомляли, що акція може стати безстроковою.

Багато учасників акції тримають в руках транспаранти, прапори Румунії, Молдови та Євросоюзу. Мітингувальники вимагають відставки уряду і притягнення до відповідальності причетних до крадіжки грошей з банківської системи.

 
 

Як повідомляють незалежні молдовські журналісти, з якими спілкувалася ЄвроПравда, на акції зібралося до 50 тис людей. Повідомляється, що люди заповнили не лише Площу національних зборів де проходить мітинг, а й сквер поряд.

Проте, наводяться і інші дані.

"Тут на площі - сто тисяч осіб. Але насправді більше - чотири мільйони з тими, хто не зміг вийти сьогодні, але все одно з нами" – заявив журналіст Василе Нестасе, якого цитує видання Newsmaker.

В той же час Publika.md говорить лише про "тисячі людей" на площі.

За словами міністра внутрішніх справ Молдови Олега Балана, порядок на акції забезпечують десятки поліцейських. Крім того, він попросив громадськість повідомляти поліції про людей в масках ч из підозрілими рюкзаками.

Досі повідомлялося про мирний характер протестів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: