Винуватці катастрофи МН17 мають постати перед судом якнайшвидше - генсек НАТО

Вівторок, 13 жовтня 2015, 19:43

Винні в катастрофі літака "Малазійських авіаліній" рейсу МН17, збитого над Донецькою областю, повинні бути притягнуті до відповідальності і постати перед судом якомога швидше.

Про це йдеться у заяві генерального секретаря НАТО Йєнса Столтенберга.

"Я дякую Раді безпеки Нідерландів за проведення незалежного, нейтрального і прозорого розслідування. Їх звіт відповідає завданням, поставленим Радою безпеки ООН, і розслідування було проведено у повній відповідності до правил та процедур Міжнародної організації цивільної авіації", - йдеться в повідомленні.

"Ця доповідь допоможе відповісти на багато питань, які задають сім'ї загиблих. Отримані результати підтверджують, що літак був збитий ракетою "Бук". Ті, хто безпосередньо і опосередковано відповідальні за авіакатастрофу МН17, повинні бути притягнуті до відповідальності і постати перед судом якомога швидше", - заявив Столтенберг.

Як повідомлялося, технічний звіт Радбезу Нідерландів говорить про те, що літак Boeing-777 рейсу MH17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Цей звіт містить інформацію тільки щодо обставин катастрофи літака, але не називає винних у тому, що сталося.

Визначенням конкретних осіб, причетних до катастрофи, займається інша група слідчих, звіт яких оприлюднять наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.