Німеччина посилила міграційне законодавство

Субота, 17 жовтня 2015, 11:15

У Німеччині за прискореною процедурою прийнятий пакет поправок до міграційного законодавства, про які три тижні тому домовилися федеральні і земельні влади.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У п'ятницю, 16 жовтня, за значне посилення закону про надання притулку проголосували члени бундесрату. Раніше поправки до законодавства схвалив бундестаг. 1 листопада закон набуде чинності.

Згідно з прийнятим документом, в список безпечних країн походження тепер увійдуть Албанія, Косово і Чорногорія. Це дозволить прискорити процес висилки громадян на батьківщину після подання заяви про надання притулку.

Планується також прискорена висилка з Німеччини тих мігрантів, які сподіваються отримати притулок в країні з економічних міркувань.

Біженців, у яких закінчився термін перебування в Німеччині, тепер будуть висилати з країни без попередження.

Фінансова допомога мігрантам в місцях первинного розподілу буде по можливості замінена соціальною. Виплати будуть доступні тільки на місяць вперед, певним групам скоротять грошову допомогу.

Документ також передбачає фінансову допомогу федеральним землям і постійну участь уряду у видатках на мігрантів.

З 2016 року уряд має намір виділяти земель по 670 євро на місяць на кожного біженця з моменту його реєстрації і до закінчення розгляду прохання. Наступного року землі можуть отримати з федерального бюджету близько 4 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: