Наругу над радянськими могилами в Польщі вчинили двоє малолітніх дітей

Фото
П'ятниця, 2 жовтня 2015, 17:14

Польська поліція виявила, що радянський цвинтар в Мілейчицях спаплюжили 10-річний хлопчик і 9-річна дівчинка, які хотіли взяти додому червоні зірки.

Про це повідомляє портал TVN24.

Як зазначається, 23 вересня діти розбили 57 надгробків на могилах радянських солдатів. Відбиті червоні зірки були знайдені в різних частинах цвинтаря.

В четвер дітей допитали в районній прокуратурі, на допиті був присутній дитячий психолог.

"З їхніх пояснень випливає, що коли вони гралися на цвинтарі, їм сподобалися зірки. Діти хотіли забрати їх з собою, намагаючись відбити з допомогою знайденого каменя. Пізніше вони зрозуміли, що накоїли і намагалися повернути все, як було. Коли їм це не вдалося, вони домовилися зберегти таємницю", - розповів комендант поліції Підляшшя Анджей Барановський.

 

Як зазначається, обох дітей виховують дідусі й бабусі.

За словами прокурора, немає жодних підстав вважати, що діти вчинили наругу над могилами "з ненависті". Водночас не виключено, що справою займеться прокуратура, яка розслідує злочини на націоналістичному чи расистському ґрунті.

Однак у Польщі покаранню за злочини підлягають особи, старші 13 років.

Раніше своє обурення з приводу спаплюження могил висловлювало російське МЗС, яке викликало посла Польщі Катажину Пелчиньську-Наленч.

В МЗС РФ закликали Польщу публічно засудити дії злочинців і провести розслідування справи з метою їх покарання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.