Чехія обіцяє спростити працевлаштування для українців

Середа, 21 жовтня 2015, 08:23

Чехія потребує активної й регульованої міграційної політики.

Про це заявив голова уряду країни Богуслав Соботка, повідомляє Радіо Свобода.

На думку чеського прем’єра, до Чехії потрібно запрошувати іноземних фахівців, передусім із близьких і споріднених культурною традицією країн.

Однак система надання довготермінових віз із метою працевлаштування, зокрема, громадянам України, в Чехії працює погано.

"Найбільшим реальним бар’єром є сьогодні функціонування візової системи з Україною, яка, по суті, є цілковито недієздатною.

Уряд уже незабаром розгляне проект закону, який дасть можливість працедавцям, що шукають робочу силу в Україні, заявити про свої потреби, щоб таким чином зрушити систему з місця", – наголосив Соботка.

Чеська економіка сьогодні належить до найуспішніших у Європейському союзі, однак її гальмом у майбутньому може стати брак кваліфікованої робочої сили.

Вирішити проблему мають удосконалення технічної освіти, спрощення працевлаштування кваліфікованих іноземних працівників, у тому числі й із України, а також розбудова інфраструктури.

Як повідомлялося, загальна кількість українців, що знайшли роботу в Польщі, в першому півріччі 2015 року становила 411 тис. осіб. Це більше ніж вдвічі перевищує показник минулого року, який і так був рекордним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.