США вперше випробували морську систему ПРО в Європі

Середа, 21 жовтня 2015, 10:07

США та їхні союзники по блоку НАТО вперше провели випробування морської системи протиракетної оборони (ПРО) в Європі.

Про це пише "Німецька хвиля".

Навчання пройшли у вівторок, 20 жовтня, у берегів Шотландії. Крім американських військових у них взяли участь представники армії та флоту ще дев'яти країн: Австралії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Норвегії, Іспанії та Великої Британії.

За інформацією військово-морських сил США, з ракетного полігона на Гебридських островах була випущена ракета малої дальності Terrier Orion. Її координати відстежили голландські військові моряки та повідомили дані на американський есмінець Ross. Випущена з судна зенітна ракета SM-3 уразила ціль. Таким чином, військовий флот союзників провів перше учбове перехоплення у повітряному просторі Європи.

Командувач американського військово-морського угруповання у Європі та Африці Марк Фергюсон заявив, що "навчання продемонстрували готовність США захистити Європу з допомогою корабельної бойової інформаційно-керованої системи Аegis та берегової бази ПРО в Румунії". Американський адмірал відзначив також високий професіоналізм союзників під час випробувань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.