Латвія критикує план щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2"

Вівторок, 27 жовтня 2015, 19:28

Прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма приєдналася до висловленої міністром економіки Даною Рейзнієце-Озолой критиці проекту газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє Delfi.

"Європі слід було б бути більш послідовною щодо своєї позиції в питанні сприяння незалежності від Росії. Правда, з європейської сторони у цьому проекті бере участь приватний бізнес", - сказала Страуюма.

Міністр економіки Латвії сказала, що проект "Північний потік-2" свідчить про нездатність Європи у відповідальні моменти бути солідарною.

"Я вже сказала європейським колегам, що в наших діях немає послідовності. Правою рукою ми пишемо стратегію енергетики, лівою - будуємо "Північний потік-2", що ніяк не свідчить про нездатність Європи у відповідальні моменти бути солідарною", - сказала вона.

Російський "Газпром" і кілька західноєвропейських компаній у рамках проекту "Північний потік-2" планують прокласти другу гілку газопроводу по дну Балтійського моря.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія перевірить плани розбудови газогону "Північний потік" на відповідність європейському законодавству.

Польща вже заявила, що будівництво "Північного потоку-2" суперечить енергополітиці ЄС і країна буде піднімати питання щодо доцільності його будівництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.