Німеччина святкує 25 років об'єднання

Субота, 3 жовтня 2015, 12:12

3 жовтня Німеччина відзначає ювілейну 25-ту річницю об'єднання.

Як повідомляє Deutsche Welle, центром цьогорічних урочистостей стане Стара опера у Франкфурті-на-Майні. Серед майже 1500 запрошених гостей багато політичних знаменитостей.

Свою участь у заході підтвердили федеральний президент Йоахім Ґаук, канцлерка Анґела Меркель, спікер Бундестагу Норберт Ламмерт та голови урядів більшості федеральних земель. Крім того, очікують прибуття колишнього міністра закордонних справ ФРН Ганса-Дітріха Ґеншера, голови Європейської Комісії Жан-Клода Юнкера та південнокорейського міністра об’єднання Хон Йон Пьо.

 

Серед тих, хто привітав німців з 25-літтям об'єднання був і голова Держдепартаменту США Джон Керрі. За його словами: "Своїми діями задля демократії, прав людини та добробуту сьогоднішня об’єднана Німеччина надихає людей в усьому світі ", - заявив Керрі.

Святкування розпочалися ще в п'ятницю. До неділі тут очікують понад мільйон відвідувачів. Вони зможуть взяти участь у понад 300 заходах уздовж набережної Майну, де 16 федеральних земель презентуватимуть своє культурне та кулінарне розмаїття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: