В ГПУ теж підтвердили: лист із погрозами від Шокіна справді існував

оновлено листом ГПУ
П'ятниця, 30 жовтня 2015, 09:10

Генеральна прокуратура, так само як і Міністерство закордонних справ, надала "Європейській правді" документальне підтвердження  того, що генеральний прокурор Віктор Шокін надсилав до МЗС лист з погрозами порушити кримінальне провадження проти посадовців міністерства.

Копії документів, які не містять грифів обмеженого доступу, "Європейська правда" отримала через два запити про надання публічної інформації (перший - до МЗС, другий - до ГПУ) які ми надіслали минулої п’ятниці.

Вранці ми повідомляли про відповідь на запит з боку МЗС Пообіді ідентична відповідь із копіями документів надійшла від Генеральної прокуратури.

Як повідомляла "Європейська правда", лист Шокіна на ім’я міністра Павла Клімкіна був надісланий через дії МЗС на виконання Плану дій візової лібералізації з Євросоюзом.

Як свідчить документ, наданий МЗС, Шокін впевнений, що міністерство діє "не з метою виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму, а на дискредитацію органів державної влади та конкурсу на зайняття адміністративних посад в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі".

У своєму листі Шокін стверджує, що у діях МЗС "вбачаються ознаки правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органів державної влади", і інформує, що ГПУ має намір "прийняття рішення про наявність в їхніх (працівників МЗС) діях складу кримінальних правопорушень".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.