В парламенті пропонують норму, що блокуватиме антиєвропейські закони

виправлено
Середа, 11 листопада 2015, 16:51

У середу комітет Верховної ради з питань регламенту більшістю голосів підтримав законопроект #‎2046а, який передбачає, що всі законодавчі акти парламенту мають перевірятися на європейськість.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав автор законопроекту, заступник голови комітету ВР з питань європейської інтеграції Остап Семерак.

Таким чином найближчим часом законопроект можуть винести на голосування у першому читанні.

"Це зупинить ухвалення законів, які суперечать європейським стандартам, дозволить різко підвищити якість ухвалених ВРУ законів, а також сприятиме імплементації Угоди (про асоціацію). Адже парламент не перероблятиме старі, і часом дуже некоректні закони, а відразу орієнтуватиметься на кращі європейські зразки", - написав він.

"Це дуже пришвидшує євроінтеграцію не словами, а справами. Дуже сподіваюсь, що український парламент теж ухвалить такий закон якнайшвидше", - наголосив Семерак.

Варто зауважити, що на сайті Верховної ради проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" щодо удосконалення механізму наближення законодавства України до права ЄС" зареєстрований від 9 червня 2015 року.

В тексті документу пропонується внести зміну до регламенту  ВР, згідно з якими "законопроект, що належить до сфер, правовідносини в яких регулюються правом ЄС або стосується міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції, не пізніше ніж у триденний строк направляється комітетом, до предмета відання якого належать питання європейської інтеграції, до Кабінету Міністрів України для здійснення експертизи щодо його відповідності праву ЄС ".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна рада схвалила у вівторок пакет антикорупційного законодавства в редакції, яка порушує вимоги ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: