77% жителів Сходу і Півдня хотіли б будувати Європу в Україні – опитування

П'ятниця, 13 листопада 2015, 11:34

77% мешканців Сходу і Півдня підтримують ідею розбудови Європи в Україні.

Такими є дані соціологічного дослідження  "Ставлення до євроінтеграції на Сході та Півдні України", проведеного GfK Ukraine на замовленні інформаційної кампанії "Сильніші разом!", йдеться у статті ЄвроПравди "Як допомогти Сходу і Півдню "закохатись" у євроінтеграцію".

Так об’єднавчою ідеєю, яку підтримує більшість мешканців південно-східних регіонів, є ідея розбудови Європи в Україні – її прихильниками є 77% опитаних.

"Зараз дуже сприятливий момент, щоб популяризувати європеїзацію України за європейським зразком – люди це приймуть, але починати треба з найпростіших сфер, які їх турбують – освіта, медицина, ЖЕКи", - йдеться у статті.

Жителі Сходу та Півдня підтримують зближення з ЄС, оскільки перш за все зацікавлені в змінах, які стосуються економічного блоку: можливість підвищення рівня життя, зарплат і пенсій до європейського рівня. Людей також цікавить європейський досвід у реформуванні медицини, сфери транспорту, послуг ЖКГ та освіти.

"Тобто вони готові сприймати євроінтеграційні ідеї в тих сферах, в яких вони відчувають проблеми у своєму повсякденному житті", - зазначається в статті.

Як повідомлялося, кількість прихильників зближення з ЄС на Півдні і Сході є значно вищою за кількість прихильників Росії у зовнішньополітичній орієнтації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: