Папа Римський призначив нунція в Україні

П'ятниця, 13 листопада 2015, 15:04

У Ватикані оприлюднено рішення Папи Франциска про призначення архієпископа Клаудіо Гуджеротті Апостольським нунцієм в Україні.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Релігійно-інформаційну службу України.

Досі Клаудіо Гуджеротті  очолював представництво Святого Престолу в Білорусі.

Новопризначений Апостольський нунцій в Україні у отримав пресвітерське рукоположення у травні 1982 рок, а через три роки розпочав служіння в Конгрегації для Східних Церков, де від грудня 1997 року обіймав посаду заступника секретаря Конгрегації.

7 грудня 2001 року Папа Іван Павло ІІ призначив Гуджеротті Апостольським нунцієм у Грузії та Вірменії, а 13 грудня того ж року – ще й в Азербайджані. У січні наступного року він отримав єпископське рукоположення з рук Папи Івана Павла ІІ. У липні 2011 року був переведений до Білорусі.

Дипломатичні відносини Святого Престолу з Україною були встановлені 8 лютого 1992 року. Першим Апостольським нунцієм в Україні став архієпископ Антоніо Франко, який був призначений 28 березня 1992 року.

21 травня 2011 року Папа Бенедикт ХVІ призначив нунцієм архієпископа Томаса Едварда Галліксона, а 5 вересня 2015 року у Ватикані було повідомлено про те, що Папа Франциск призначив його Апостольським нунцієм у Швейцарії та Князівстві Ліхтенштейну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.