Теракти в Парижі: встановлено особи чотирьох терористів і двох підозрюваних

фото, оновлено
Понеділок, 16 листопада 2015, 09:51

Поліція Франції встановила особи чотирьох терористів та двох підозрюваних у скоєнні терактів у Парижі 13 листопада.

Про це повідомляє Le Monde.

У нападі на театр Батаклан брали участь троє терористів, особу одного з яких ідентифіковано - це громадянин Франції Ісмаель Омар Мостефай. Відомо, що троє терористів приїхали до театру в 21:49 на чорному Volkswagen Polo. Згодом один терррорист був убитий, а двоє інших підірвали себе.

29-річний Мостефай жив у Шартрі. Значився у базі S французької поліції як схильний до радикальних ідей з 2010 року. Був постійним членом групи ісламістів-салафітів і у період між осінню 2013 року і весною 2014 року відвідав Сирію.

Також ідентифікований один із трьох терористів, які підірвали пояси смертників біля стадіону "Стад де Франс". Білал Хадфі - громадянин Франції, народився 22 січня 1995 року, проживав у Бельгії. Він воював в Сирії на боці "Ісламської держави".

Білал Хадфі

У причетності до розстрілу людей в ресторанах і барах Le Carillon, Le Petit Cambodge, Bonne Bière і La Belle Equipe підозрюють Салаха Абдеслама, оголошеного в розшук у Бельгії і Франції.

 

Відомо, принаймні, про двох терористів, що пересувались на автомобілі Seat чорного кольору. Машину знайшли в неділю, в салоні виявили автомат Калашникова.

Абдеслам - громадянин Франції, 1989 року народження, жив у Брюсселі. Він є власником автомобіля Polo, на якому терористи приїхали в театр Bataclan. Поки не ясно, чи брав участь він безпосередньо в нападі, або ж тільки надавав допомогу терористам.

Старший брат Салаха Абдеслама Ібрагім Абдеслам, 1984 року народження, ідентифікований як терорист, який підірвав себе в кафе Comptoir Voltaire о 21:43 у п'ятницю.

Невідомо, чи був він в салоні Seat з третьою командою терористів, але відомо, що це саме він орендував машину в Бельгії.

Третій брат з родини Абдеслам узятий під варту в Бельгії. Поки невідомо, чи причетний він до нападів. У Франції також затримані батько і брат терориста Ісмаеля Омара Мостефая, причому брат сам з'явився в поліцію після нападів.

За даними BFMTV, поліція встановила особу ще одного терориста, який брав участь у нападі наи тетар Bataclan. Відом, що смертника звали Самі (Samy), а його родина живе у Бобіньї у передмісті Парижу.

Поліція також розшукує Адбелхаміда Аббуда.  Він родом з невеликого містечка поблизу Брюсселя.

Підозрюють, що він був "мозком" бельгійського осередку терористів і що саме він завербував братів Абдеслам до участі у терактах. Аббуд і Абдеслам вже вчиняли разом різні протиправні дії в Брюсселі в 2010 і 2011 роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: