ЗМІ пишуть, що ІДІЛ назвав Україну серед ворогів. Підтвердження немає

Відео, оновлено
Четвер, 26 листопада 2015, 08:40

Окремі західні ЗМІ опублікували англомовний ролик, знятий нібито пропагандистами "Ісламської держави", в якому ті назвали список своїх ворогів.

Ролик, зокрема, опубліковано і на сайті польського видання Na Temat, на Газеті виборчій, словацькій Aktuality та інших ЗМІ з країн, які названі в переліку.

Водночас інформація про те, що ролик дійсно знятий "Ісламською державою" є непідтвердженою, а ключові світові агенції утримуються від повідомлень про те, чи дійсно ця інформація походить від ІДІЛ.

У відео названі вороги ісламістів. Зокрема, на четвертій хвилині показано прапори держав коаліції, що протистоїть халіфату.

Серед них – прапори України, Польщі і Литви, які до коаліції насправді не входять.

 

Відео розпочинається порівнянням території, контрольованої "Ісламською державою" з територією Великої Британії (яка менша за території ісламістів) і Бельгії (у вісім разів менша). Халіфат у ролику представлено як державу, засновану на вченні пророка Магомета і озброєну армією, чиєю силою є віра.

Халіфат начебто є протилежністю до таких країн як США, чиї армії нібито воюють в інтересах великих компаній, і содомітів.

Ісламісти також порівняли високу вартість авіа ударів Заходу і Росії з невеликими коштами, які вони витрачають на власні атаки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.