Рада ратифікувала угоду з Кіпром про морське торговельне судноплавство

Середа, 4 листопада 2015, 12:08

Верховна рада ухвалила закон "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Кіпр про морське торговельне судноплавство".

Про це повідомляє сайт парламенту.

Угоду підписано 8 листопада 2012 року в Нікосії. Її положення застосовуються на території України та Кіпру, включаючи їхні територіальні моря.

Відповідно до статті 6 Угоди кожна сторона забезпечує суднам іншої сторони у своїх портах та територіальних водах під своєю суверенною юрисдикцією таке ж ставлення, як і до своїх власних суден у частині нарахування портових зборів та податків, доступу до портів, користування послугами порту, використання портових засобів для завантаження й розвантаження вантажів і для посадки й висадки пасажирів, здійснення звичайних комерційних операцій та користування всіма відповідними послугами.

"Сторони вживають відповідно до свого національного законодавства усіх можливих заходів для скорочення часу перебування суден у своїх портах і спрощення адміністративних та інших формальностей, чинних у цих портах", - йдеться в угоді.

Угода набирає чинності через тридцять днів з дати отримання сторонами останнього письмового повідомлення про виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: