Більшість групи "Єврооптимісти" у ВР не підтримали ключову норму про недискримінацію

П'ятниця, 6 листопада 2015, 11:58

Лише 11 з 28 депутатів, що входять до міжфракційного об’єднання "Єврооптимісти", проголосували за норму Трудового кодексу щодо заборони трудової дискримінації, яка є обов'язковою умовою для скасування Євросоюзом віз для громадян України.

Результати поіменного голосування депутатів опубліковані на сайті Верховної ради.

Так, за внесення до Трудового кодексу відповідної поправки проголосували такі депутати: Вадатурський, Голуб, Євтушок, Єднак, Кацер-Бучковська, Кіраль, Климпуш-Цинцадзе, Мушак, Пташник,Черненко, Шкрум.

Проти проголосував "єврооптиміст" Добродомов.

Утрималися від голосування наступні парламентарі: Острікова, Пастух, Романова, Семенуха.

Відсутніми на засіданні були "єврооптимісти" Войціцька, Гопко, Заліщук, Крулько, Лещенко, Луценко Ігор, Найєм, Різаненко, Рябчін, Сироїд, Соболєв Єгор, Юринець.

Слід зазначити, що Дмитро Добродомов, який єдиний проголосував проти внесення поправки, виправдовує свою позицію дотриманням регламенту.

"У першому читанні немає процедури внесення правок, тим паче з голосу. Під час підготовки до другого читання вноситимуть правки, тоді і висловимо свою позицію", - написав він у Facebook.

Водночас Мустафа Найєм сказав, що не був у Раді в цей день, оскільки має інші пріоритети. Це викликало обурені коментарі експертів та його колеги Ірини Геращенко. Зокрема, він зазначив, що подав заяву про перехід у комітет "з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів", але "зал її ігнорує".

Крім того, депутат послався на регламент і заявив про неприпустимість вносити поправки до закону, ще не прийнятого в першому читанні.

"Це можливо тільки при другому читанні. Тому я сам внесу відповідну поправку на розгляд комітету про заборону трудової дискримінації і зроблю все від мене залежне, щоб парламент її прийняв".

На сторінці об’єднання "Єврооптимісти" у Facebook жодним чином не прокоментовано вчорашнє голосування, водночас там висловлено негативну оцінку щодо фізичного насильства стосовно депутата Олександри Кужель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна рада провалила розгляд норми Трудового кодексу щодо заборони трудової дискримінації, яка є обов'язковою умовою для скасування Євросоюзом віз для громадян України. За проголосували лише 117 депутатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.