Латвія може відмовитися від російських літаків Sukhoi SuperJet для AirBaltic – ЗМІ

Вівторок, 1 грудня 2015, 17:27

Міністр оборони Латвії Раймондс Бергманіс висловився проти придбання латвійською авіакомпанією АirBaltic россійських літаків Sukhoi Superjet 100.

Як повідомляє агентство LETA, з відповідним листом він звернувся до прем'єр-міністра країни Лаймдоти Страуюми.

За інформацією агентства, у своєму листі Бергманіс запропонував Страуюмі внести у статут АirBaltic поправки, які заборонять компанії покупку, оренду або інше використання цих російських літаків. Свою позицію міністр мотивував тим, що компанія "Сухой" також є виробником військових літаків.

"Якщо санкції (проти Росії) будуть посилені, це теоретично може створити ризики для АirBaltic, у разі якщо вона купить продукцію такого виробника", - цитує текст листа агентство.

Видання також нагадує, що Страуюма раніше висловлювала надію на те, що компанія АirBaltic буде розширювати свій бізнес за допомогою канадських літаків "Bombardier". Тим не менш, як заявила прем'єр в інтерв'ю Латвійському телебаченню, "уряд не може гарантувати, що національна авіакомпанія не купить літаки російського підприємства".

Відзначимо, що головним акціонером АirBaltic є держава, якій належать 99,8% акцій. У минулому році обіг авіакомпанії становив 254,18 млн євро, прибуток - 10,67 млн євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський виробник літаків Sukhoi SuperJet 100 (SSJ-100) попередив про можливі проблеми з поставками іноземних комплектуючих через накладені на Росію санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: