Німецький суд відпустив дев’ятьох ісламістів-проповідників, затриманих рік тому

Четвер, 10 грудня 2015, 16:54

Суд німецького міста Вуперталь звільнив з-під варти девʼятьох учасників так званої "поліції шаріату" міста, яких поліція затримала у вересні минулого року.

Як пише Die Welt, суд встановив, що учасники патруля "поліції шаріату" Вуперталя не порушували закон щодо масових зібрань і не повинні піддаватися судовому переслідуванню.

У вересні минулого року німецька поліція заарештувала дев'ятьох чоловіків, одягнених в помаранчеві куртки з написом "поліція шаріату".

Ці чоловіки зверталися до перехожих з закликами не відвідувати дискотеки, казино та бари.

Слідство встановило, що представники "поліції шаріату" належать до салафітів, представники яких відхиляють будь-які спроби модернізації релігії.

Вони закликають мусульман повернутися "до чистої віри прабатьків", тобто очистити іслам від будь-яких нововведень, привнесених різними народами та викликаних контактами із Заходом.

Відомо, що одного з проповідників салафітів, Свена Лау, підозрюють у тому, що він вербував мусульман до різноманітних джихадистських угруповань, які воюють в Сирії та Іраку.

Прокуратура вже подала апеляцію на рішення суду.

Нагадаємо, цього року представники салафітів "засвітилися" у масових сутичках між прихильниками та противниками мігрантів в Кельні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: