В парламенті Молдови проросійський депутат розірвав мапу Румунії

Фото
Четвер, 10 грудня 2015, 20:54

В парламенті Молдови на знак протесту проти наказу Міністерства освіти депутат партії соціалістів Влад Бетринча розірвав карту Великої Румунії.

Про це повідомляє видання prime.md

Приводом для скандального вчинку став наказ Міносвіти, який дозволяє асоціації з Румунії передавати в школи Молдови адміністративні карти Румунського королівства міжвоєнного періоду.

На захист ініціативи виступили депутати Ліберальної партії.

 "Хочете ви того чи ні, це історія і нікому не заборонено про це говорити. Ви теж ходите з прапором Москви і зіркою на лобі", сказав молдовських лібералів Міхай Гімпу.

Коли пропозиція заслухати виконувача обов'язків міністра освіти не набрала достатньої кількості голосів для включення до порядку денного, розчарований соціаліст Влад Бетринча демонстративно під бурхливі оплески соратників розірвав мапу Великої Румунії.

 

"Щодо так званої карти Великої Румунії, то її розірвала історія. Ми повторимо для вас те, що довела історія", - заявив він.

"Ви можете порвати карту, але об'єднання все одно відбудеться, а ви здохнете від злості і відправитеся в Новосибірськ", - сказав у відповідь Гімпу.

Слід зазначити, що молдовські ліберали підтримують ідею об'єднання з Румунією. Ще більшу підтримку ця ідея знаходить у самій Румунії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: