Італійська опозиція вимагає відставки уряду

Вівторок, 15 грудня 2015, 19:48

На тлі скандалу, який розгортається в Італії навколо банкрутства чотирьох невеликих регіональних банків, італійська опозиція вимагає відставки уряду на чолі з прем'єр-міністром Маттео Ренці.

Про це пише Corriere della Sera.

Як повідомляється, в результаті того, що чотири невеликих регіональних банків опинились на межі банкрутства, більше тисячі дрібних вкладників втратили свої заощадження, які були вкладені за рекомендацією працівників банків, в незабезпечені банківськими гарантіями цінні папери.

Від банкрутства чотири інституту були врятовані завдяки спеціальним указом уряду, згідно з яким відсікається "збиткова частина" банків. Проти керівництва "Банку Етрурія" розпочато розслідування за звинуваченням у наданні неправдивої інформації клієнтам.

Втім, дії уряду зазнали серйозної критики головним чином тому, що батько одного з найближчих Ренці міністрів без портфеля - з реформ Марії Єлени Боскі був віце-президентом "Банку Етрурія" протягом восьми "кризових" місяців.

Раніше повідомлялося, що італійський уряд повідомив про надходження до бюджету 3,8 млрд євро після сплати податків тими, хто скористався амністією і можливістю інтернет-декларування грошей і активів, захованих за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: