Німеччина створила новий антитерористичний підрозділ

Середа, 16 грудня 2015, 17:58

Новий спецпідрозділ поліції, призначений для боротьби з терористичними загрозами, був сьогодні презентований у Німеччині.

За словами міністра внутрішніх справ Німеччини Томаса де Мезьєра, після серії терактів у січні цього року на редакцію Шарлі Ебдо (Charlie Hebdo), силовики провели переоцінку ситуації в Німеччині, пише Associated Press.

Відтак, на підставі нової оцінки ситуації було вирішено створити новий контртерористичний підрозділ.

Висновки експертів про те, що нападники від тепер будуть діяти агресивно, будуть добре озброєні і здатні до проведення кількох атак одночасно, були підкріплені паризькими нападами 13 листопада.

Повідомляється, що підрозділ буде укомплектований 250 офіцерами і стане частиною елітного спецпідрозділу, відомого як BFE.

"На відміну спецназу німецької поліції GSG9, який розгортається тільки для реагування на надзвичайні ситуації, так званий BFE+ буде також брати участь у щоденних операціях для посилення спеціальних груп звичайної поліції", – сказав де Мезьєр.

Нагадаємо, 13 листопада у Парижі сталася низка терактів, які забрали життя 130 людей. Відповідальність за теракти взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

Раніше повідомлялося, що бундесвер в ніч на середу, 16 грудня, вперше взяв участь у підтримці бомбардування позицій "Ісламської держави" в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: