Туск: метою Євросоюзу є збереження Британії в ЄС

Середа, 2 грудня 2015, 14:30

Метою Євросоюзу є збереження Великої Британії у складі спільноти.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск в інтерв’ю The Guardian.

За його словами, наразі є домовленість з британським прем’єром Девідом Кемероном завершити переговори щодо умов членства Британії в ЄС до Різдва.

"Насправді, його і моя особиста думка полягає в тому, що грудень для цих переговорів кращий ніж лютий.

Якщо він готовий прийняти цей ризик, я допоможу. Але тоді це буде лише його ризик ... Якщо Камерон впевнений, що грудень для нього як організатора референдуму зручніший, я допоможу і переконаю наших чиновників"- сказав Туск.

Втім остаточного тексту ультиматуму Британії, який мають поставити на порядок денний саміту 17-18 грудня, ще немає. Якщо ультиматум погодять, його текст стане основою для майбутнього референдуму про членство Британії в ЄС, який можуть провести вже наступного літа.

"Я не маю остаточного проекту. Цілком можливо підготувати його в грудні.

Першим політичним пріоритетом є допомогти Кемерону провести референдум. Але я не маю сумніву, що головною ціллю є збережння Британії в ЄС", - наголосив Туск.

Нагадаємо, раніше ЗМІ опублікували текст листа британського прем’єр-міністра Девіда Кемерона до голови Європейської ради Дональда Туска з пропозиціями щодо реформ ЄС.

Пропозиції щодо реформ поділені на чотири блоки, кожен з яких має свою назву: економічне врядування, конкурентоздатність, суверенітет та імміграція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: