Італійський чиновник пішов у відставку через "непристойну" ялинку

Фото
Вівторок, 22 грудня 2015, 12:09

Радник мерії італійського міста Урбіно пішов у відставку після того, як в центрі міста без його відома поставили "непристойну" авангардистську ялинку.

Про це пише видання The Local.

62-річний радник, мистецтвознавець Вітторіо Сгарбі розлютився, коли на центральній площі міста без його відома поставили авангардистську ялинку – конічну конструкцію зі сталі і скла. Він назвав "ялинку" "марною, непристойною і потворною річчю".

 

Сгарбі – арт-критик і колишній мер з Сицилії відомий своїм презирливим ставленням до сучасного мистецтва. Він став радником з культури в Урбіно в 2014 році, в його завдання входив захист  художньої і культурної цінності історичного центру.

Після встановлення "ялинки" Сгарбі звинуватив заступника мера Урбіно Франческу Креспіні в тому, що та діяла за його спиною. При цьому він погрожував піти у відставку, якщо конструкцію не приберуть.

У своєму рішенні про відставку чиновник написав, що не може "миритися з суперечливими політичними рішеннями і порушенням протоколу" і назвав дерево "пенісом, що спотворює місто".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: