Посол України в ООН: миротворча присутність ООН на Донбасі – це заморожування конфлікту

Середа, 23 грудня 2015, 16:30

Присутність миротворців ООН на Донбасі означатиме заморожування конфлікту, вважає новопризначений посол України в ООН Володимир Єльченко.

Про це він розповів в інтервʼю "Європейській правді".

"І ще треба бути свідомими, що миротворча присутність ООН – це також заморожування конфлікту. Прихід миротворців на Донбас не означатиме, що через два дні настане мир і ми повернемося у 2012 чи 2013 рік", – зазначив він.

Проте миротворча місія дозволить гарантувати безпеку людей.

"Буде набагато більше впевненості, що перестануть убивати людей. ООН контролюватиме певний рівень спокою і миру, а в нас з'явиться час для ведення подальших переговорів", – додав Єльченко.

Відповідаючи на питання щодо можливості потенційного вето Росії на рішення про направлення миротворців ООН на Донбас, він зазначив, що навряд чи такий варіант можливий.

"Сподіватися на подолання вето я би не став. А якщо, навпаки, буде такий мандат, який влаштовує лише Росію, а нас – ні, то навіщо тоді нам така операція?" – заявив посол.

Раніше повідомлялося, що, на думку посла України в ООН Володимира Єльченка, для розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі потрібно не менше 25 тис. військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: