Politico: експерти за примирення Заходу і РФ для перемоги над ІДІЛ

Середа, 23 грудня 2015, 18:59

Для перемоги над "Ісламською державою" західним державам потрібно шукати спільну мову з Російською Федерацією.

Про це йдеться у опитуванні 76 експертів з міжнародних відносин, яке провело видання Politico.

Як засвідчили результати опитування, 53% (40 осіб) висловили думку, що найкращим способом боротьби з ІДІЛ   співпраця з Росією і Іраном з дипломатичного врегулювання в Сирії.

При цьому, 18,4% опитанихзапропонували надати арабським країнам вирішення цієї проблеми, а 16% заявили, що кращий спосіб боротьби з ІДІЛ – це наземна кампанія НАТО в Сирії. 12% вважають, що достатньо підсилити авіаудари. І лише один чоловік запропонував відмовитися від боротьби з тероризмом на Близькому Сході.

"Настав час припинити дію санкцій проти Росії і сформувати стратегічне партнерство", — прокоментував один з кавказьких респондентів.

Цікаво те, що 54,4% експерітв не думають, що у 2016 році відносини Росії і Заходу стануть краще.

Також з резульаьтів опитування випливає, що тридцять три відсотки експертів розглядають міграцію як найбільшу загроза, з якою зіткнувся ЄС. На другому місці у рейтингу загроз для Євроспільноти опинився ісламський терроризм. Зростання популярності популістських партій та загрози демократії опинились на третьому місці.

Політика президента США Барака Обами отримала схвалення 51% опитаних, які відзначили його заслуги в переговорах щодо ядерної програми Ірану. При цьому президента США назвали "нерішучим, дуже обережним". На думку учасників опитування, Обама "не бере в розрахунок довгострокові сценарії" і "дуже мляво діє в питанні Сирії і ІГ".

Відзначимо, що в опитуванні взяли участь 76 осіб, серед них заступник генсека НАТО Олександр Вершбоу, екс-президент Світового банку Пол Вулфовіц, екс-прем'єр і колишній глава МЗС Швеції Карл Більдт, а також посли шести країн в ЄС. Всі коментарі есперти надали на умовах анонімності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: