Швеція може перекривати міст до Данії через мігрантів - ЗМІ

Четвер, 3 грудня 2015, 18:12

Уряд Швеції готує низку пропозицій, які включають зокрема можливість закриття руху на мості Ересун, що відділяє країну від Данії.

Про це повідомляє Reuters.

Вондочас, рух потягів по мосту припинятися не буде.

Окрім того нові поправки до законодавства, які все ще перебувають в стадії розробки, включають введення перевірок на усіх видах транспорту, що в'їжджає до країни.

Міністр інфраструктури Швеції Анна Йоханссон заявила в коментарі ЗМІ, що закриття мосту буде дуже драматичною мірою і використовуватиметься лише в екстрених випадках.

"Наша мета і наша надія полягає в тому, що нам не доведеться використовувати цю правову можливість",  -зауважила міністр.

Як повідомлялося, Швеція 12 листопада почала впроваджувати заходи контролю на кордонах

Контроль здійснюється здебільшого на контрольно-пропускних пунктах у південній та західній частині країни, зокрема на мості Ересун, що відділяє країну від Данії.

Влада країни була зумешна вдатися до таких заходів після того, як 9 листопада був зафіксований рекорд за кількістю мігрантів, що прибули до країни протягом одного тижня.

Відзначимо також, що з початку року в королівство вже прибуло близько 130 тис. мігрантів.

Згідно з опублікованим 22 жовтня прогнозом управління, Швеція з її населенням у 9,8 млн осіб в 2015-2016 роках може прийняти до 360 тис. біженців. Це найвищий показник на душу населення в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: