Греція попросила ЄС допомогти у регулюванні хвилі мігрантів на кордоні

П'ятниця, 4 грудня 2015, 12:45

Європейська агенція із захисту кордонів (Frontex) підтвердила, що влада Греції звернулася до ЄС за допомогою у забезпеченні порядку на кордонах у звʼязку з напливом мігрантів.

Про це повідомляє грецьке видання Ekathimerini.

"Греція вчора звернулась до Frontex щодо запуску механізму швидкого реагування на прикордонні загрози (RABIT) в Егейському морі, де Греція зіткнулась з проблемами у регулюванні хвилі мігрантів", – йдеться у повідомленні агенції.

Голова агенції Фабріс Леггері додав, що рішення про запуск механізму буде ухвалено протягом пʼяти днів.

Повідомляється також, що запуск механізму означатиме, що держави-члени ЄС та асоційовані країні будуть зобов’язані надавати допомогу, в тому числі й персонал.

Таким чином, Греція отримає від країн ЄС намети, генератори, машини швидкої допомоги, водяні насоси та інші товари, щоб допомогти облаштувати приміщення для мігрантів та біженців.

У відомстві також додали, що Frontex погодився надавати допомогу Греції і на її північному кордоні з Македонією, де протягом останніх днів все частіше з’являються повідомлення про сутички між мігрантами та поліцією.  

Як зазначає EUobserver, звернувшись за допомогою до ЄС, влада Греції піддалася неформальному тиску з Євросоюзу, який неофіційно погрожував виключити Грецію з Шенгенської зони.  

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС погрожує Греції виключенням із Шенгену через мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: