Російський моряк направив ПЗРК в сторону Стамбула. МЗС каже про провокацію

Фото
Неділя, 6 грудня 2015, 16:17

Моряк російського військового судна "Цезарь Куніков" направив переносний зенітний ракетний комплекс в сторону Стамбула під час проходження кораблем протоки Босфор.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Як відзначає турецьке видання, інцидент трапився ще 4 грудня, проте наразі його прокоментував глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу.

 За словами міністра, такі дії є "провокаційними"  та викликають занепокоєння.

В МЗС Туреччини назвали такі дії провокацією

Як відзначив Чавушоглу,  існують певні правила проходження суден через турецькі протоки і кожен корабель -- чи то російської чи будь-який інший, повинен дотримуватися їх.

"Якщо Туреччина сприймає будь-який транзит суден, як загрозу, то вона повинна буде відреагувати необхідним чином", - зауважив він.

Російський солдат, який тримає ракетний комплекс при проходженні (протокиу Босфор) на російському військовому кораблі-це провокація. Ми сподіваємося, що цей інцидент є одноразовою подією, тому що це не правильний підхід", - наголосив глава МЗС.

Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що доступ російських кораблів в чорноморські протоки ускладнився після погіршення російсько-турецьких відносин. Так, кораблі змушені довго чекати дозволу на проходження проток, а транспорт ВМФ РФ "Яуза" був зустрінутий в Дарданеллах турецьким підводним човном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.