Франція може заборонити публічний Wi-Fi і Tor через теракти - ЗМІ

Понеділок, 7 грудня 2015, 15:13

Франція розглядає можливість заборони публічного Wi-Fi і анонімної мережі Tor.

Відповідний документ готує міністерство внутрішніх справ Франції, пише видання The Verge з посиланням на Le Monde.

Документ містить дві законодавчі пропозиції, які французька поліції і сили безпеки мають запровадити після терактів 13 листопада. Одна стосується режиму надзвичайного стану у Франції, інша – контр терористичного законодавства.

Обидві пропозиції будуть формально представлені у січні.

Зокрема, пропозиція блокування Wi-Fi пов’язана з режимом надзвичайного стану. На думку авторів ініціативи, публічні мережі мають бути заблоковані, оскільки силам безпеки важко ідентифікувати користувачів, які до них підключаються.

Про те, як конкретно буде блокуватися Tor, в документі не повідомляється, проте Китай блокує анонімну мережу з 2012 року.

Tor являє собою систему проксі-серверів, що дозволяє встановлювати захищене анонімне з'єднання. З допомогою Tor користувачі можуть зберігати анонімність в Інтернеті при відвідуванні сайтів, ведення блогів, надсилання миттєвих і поштових повідомлень, а також при роботі з іншими додатками, що використовують протокол TCP.

Нагадаємо, надзвичайний стан у Франції було введено після терактів 13 листопада, що забрали життя 130 людей. Надзвичайний стан запроваджено до 26 лютого, однак його можуть і продовжити залежно від рівня терористичної загрози.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: