Через мігрантів у німецькому місті відмінили традиційний карнавал

П'ятниця, 15 січня 2016, 14:16

Влада двох німецьких містечок в землі Північний Рейн-Вестфалія через біженців пішла на нетрадиційні заходи для забезпечення громадської безпеки.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на місцеве видання Rheinische Post, комітет з організації лютневого карнавалу в районі Орсой міста Райнберг відкликав заявку на проведення заходу у цьому році.

Владв Райнберга назвали однією з причин скасування заходів те, що на нього можуть прибути вдвічі більше учасників, ніж у минулі роки, що може призвести до значної перевантаженості транспорту.

Крім того, в районі Орсой знаходиться гуртожиток для біженців, в якому зараз живуть близько 200 осіб. Очікується, що до початку лютого туди поселять ще 300 мігрантів.

За словами представника місцевої влади, біженці не звикли до карнавалів і не можна виключати того, що із-за надмірного вживання алкоголю можуть повторитися кельнські події.

Голова комітету з організації карнавалу в районі Орсой Пауль ван Хольт (Paul van Holt) заявив, що був шокований цим рішенням. Разом з тим він додав, що комітет дійсно не зміг би провести захід згідно з новими нормами безпеки, бо до початку карнавалу залишилося три тижні.

Ван Хольт повідомив про намір замінити ходу вечіркою. За даними Rheinische Post, в інших частинах Райнсберга і в сусідніх містах карнавальні ходи відбудуться.

В іншому містечку, в Борнхаймі вели для чоловіків-біженців тимчасову заборону на відвідування міського басейну. Це зроблено у зв'язку з скаргами на сексуальні домагання з їх боку, що надходять від відвідувачок і співробітниць. Про ухвалене рішення 15 січня повідомив відповідальний за соціальну політику міста Маркус Шнапка.

При цьому мова йде не про вчинення кримінально караних діянь, а просто про "вербальні атаки" запевнив він. Про його словами, таким чином влада хоче пояснити мігрантам неприпустимість подібних дій. 

Нагадаємо, що у ніч на 1 січня у центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків, чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє "арабське чи північноафриканське" походження, нападали на жінок та грабували їх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: