Україна має прийняти ще 5 законів для отримання 600 млн євро від ЄС

П'ятниця, 15 січня 2016, 18:44

Україна отримає другий транш макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 600 млн євро вже у 1 кварталі цього року у разі прийняття 5 ключових законопроектів.

Про це повідомили в Урядовому офісі з питань європейської інтеграції.

Зокрема, необхідно завершити впровадження нової моделі ринку газу в Україні та прийняти відповідні урядові законопроекти "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу", "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу".

Також потребує ухвалення урядовий законопроект, який посилить незалежність регулятора ринку електроенергії - "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг", а також законопроект, спрямований на розвиток сфери конкуренції – "Про внесення змін до Закону України "Про захист економічної конкуренції" (щодо підвищення ефективності системи контролю за економічними концентраціями)".

Окрім того, в рамках здійснення реформи державного управління, має бути прийнятий внесений Урядом законопроект "Про службу в органах місцевого самоврядування".

З усіх перелічених законопроектів тільки три ухвалені ВР у першому читанні (йдеться про зміни до Митного кодексу, законопроект про захист економічної конкуренції та службу в органах місцевого самоврядування).

Як відомо,  22 травня 2015 року Україна та ЄС підписали Меморандум щодо отримання Україною макрофінансової допомоги у 1,8 млрд євро, яка надходить трьома траншами. Перший транш отримано у 2015 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: