Миротворців ЄС у ЦАР звинувачують у насильстві над дітьми - ООН

П'ятниця, 29 січня 2016, 14:36

ООН заявляє, що має нові звинувачення в сексуальних знущаннях над дітьми з боку європейських військових у Центральноафриканській Республіці (ЦАР).

Про це повідомляє ВВС.

Декілька дівчат у віці 14-16 років заявили, що їх нібито зґвалтували грузинські військові, які входять до операції ЕС під назвою "Eufor".

Між тим семирічна дівчинка та дев'ятирічний хлопчик розповіли, що вони піддавалися насильству з боку французьких військових.

Військові були надіслані, щоб зупинити насильство між християнськими силами самооборони і переважно мусульманськими повстанцями. Повстанці захопили владу у березні 2013 року - у відповідь на це сили самооборони взялися за зброю проти них.

Злочини нібито мали місце біля табору для переміщених осіб поблизу аеропорту Бангі в 2014 році, але стало відомо тільки в останні тижні під час інтерв'ю з групою представників ООН.

Верховний комісар ООН з прав людини Раад Зейд Аль-Хусейн сказав, що він "вкрай стурбований" триваючими звинуваченнями проти миротворчих військ.

У грудні минулого року незалежна група розкритикувала опрацьовані ООН заяви про злочини в ЦАР, заявивши, що документи мають "серйозні недоліки".

Вона звинуватила високопосадовців ООН у зловживанні повноваженнями шляхом неприйняття дій у зв'язку із звинуваченнями у злочинах солдатами з Франції, Екваторіальної Гвінеї і Чаду.

Франція направила 2000 своїх військовослужбовців до своєї колишньої колонії в 2013 році і почала передачу повноважень миротворцям ООН у минулому році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: