Литва закликала країни Балтії не купувати енергію з АЕС Росії та Білорусі

Середа, 6 січня 2016, 13:16

Литва закликала Латвію, Естонію, Польщу та Фінляндію не купувати електроенергію зі споруджуваних в Білорусі та Калінінградській області Росії "небезпечних" атомних електростанцій.

Як пише Delfi, на думку міністра енергетики Литви Рокаса Масюліса, атомні станції, які нині будуються в Калінінградській області і в Білорусі, становлять загрозу для довкілля.

Окрім того, міністр підкреслив, що ці АЕС створюють нечесну конкуренцію на ринку електроенергії.

"Потрібно подати чіткий сигнал про те, що електроенергія, що виробляється з порушенням міжнародних регламентів ядерної безпеки та міждержавної оцінки впливу на довкілля, не буде прийнята в Євросоюзі.

Тому необхідно негайно і детально обговорити це питання - спочатку на регіональному, а потім - на рівні ЄС, і прийняти рішення, щоб забезпечити однакові умови торгівлі електроенергією з цими країнами", - йдеться у лист Масюліса, який був відправлений до відповідних міністрів балтійських країн.  

Раніше повідомлялося, що міністри трьох країн Балтії цього року продовжать обговорення можливостей реалізації спільного проекту з будівництва атомної електростанції у Литві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: