ЄС, Росія та США засудили випробування водневої бомби в КНДР

Середа, 6 січня 2016, 16:08

Світові лідери засудили дії КНДР щодо випробування водневої бомби.

У заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні вказується, якщо інформація про випробування ядерної бомби Пхеньяном підтвердиться, то це буде являти собою серйозне порушення міжнародних зобов'язань КНДР.

Як повідомляє Deutsche Welle, Могеріні зазначила, що "це (випробовування – ред.) представить собою серйозне порушення міжнародних зобов'язань Північної Кореї не виробляти і не випробовувати ядерну зброю, як це визначено кількома резолюціями РБ ООН".

Вона підкреслила, що дії КНДР представляють загрозу безпеці всього регіону Північно-Східної Азії. Могеріни має намір обговорити це питання з главами МЗС Японії і Південної Кореї.

Ситуацію прокоментували також і в МЗС Російської Федерації.

Так, у коментарі офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової йдеться про те, що "подібні дії загрожують загостренням становища на Корейському півострові, яке і без того характеризується досить високим потенціалом військово-політичної конфронтації", повідомляє ТАСС.

Прес-секретар президента США Барака Обами з національної безпеки Ради, Нед Прайс закликав Північну Корею виконувати свої міжнародні зобов'язання. США підкреслили, що зроблять все для захисту своїх союзників у регіоні. 

Додамо також, що сьогодні Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання, щоб обговорити випробування КНДР водневої бомби. Засідання ініціювали США та Японія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КНДР заявила про успішні випробування водневої бомби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: