ЄС надасть 1,85 млн євро на реформування української митниці

Середа, 10 лютого 2016, 07:46

Європейський союз виділяє 1,85 млн. євро на проект TWINNING "Підтримка Державної фіскальної служби України в розвитку елементів управління кордонами в митній сфері".

Про це йдеться в повідомленні Державної фіскальної служби України.

Приорітетними напрямами міжнародного проекту є зміна національних процедур і законодавства, необхідна для повного наближення до стандартів ЄС у митній сфері, глибокий перегляд і приведення у відповідність зі стандартами ЄС інформаційних технологій, побудова комплексної системи протидії корупції в Україні.

Провідником модернізації законодавства у сфері інтегрованого управління кордонами, зокрема, щодо підготовки правової бази для міжвідомчого співробітництва, митного оформлення та загальних транзитних процедур, стане Федеральне Міністерство фінансів Німеччини.

Головним за відпрацювання оперативних аспектів співробітництва у сфері інтегрованого управління кордонами визначено Митну службу при Міністерстві фінансів Республіки Польща. А розробку системи боротьби з корупцією очолить Митна служба при Міністерстві фінансів Литовської Республіки.

Координатором всіх трьох компонентів проекту став постійний радник програми TWINNING пан Детлеф Щесни з Міністерства фінансів Німеччини.

"Кінцева мета проекту – перехід  від пріоритету просто наповнення бюджету до відповідності платежів реальній вартості імпорту. І ми намагаємось досягти цього через підвищення рівня послуг з митного оформлення, спрощення митних процедур, створення рівних і дійсно прозорих процедур для всіх учасників ринку, автоматизації прийняття рішень, усунення людського фактору, який дуже часто нам заважає", - підкреслив голова ДФС Роман Насіров.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: