Іран модернізує балістичні ракети та отримає системи С-300 і літаки Су-30 із РФ

Середа, 10 лютого 2016, 14:46

Іран представить оновлення своїх балістичних ракет Emad в цьому році та невдовзі отримає зенітно-ракетні комплекси С-300 з Росії.

Про це заявив міністр оборони Ірану Хоссейн Дегхан, повідомляє Reuters.

"Ми представимо наступне покоління Emad з поліпшеною системою наведення в наступному (іранському) році (починається з 20 березня)", - сказав Дегхан

Іран вперше протестував ракету Emad в жовтні. Іранські військові стверджують, що нова ракета буде важливою частиною звичайної політики стримування.

Але США стверджують, що ці ракети здатні нести ядерний заряд і, отже, їхні випробування є порушенням резолюції ООН. Вашингтон ввів санкції минулого місяця проти іранських фізичних і юридичних осіб, пов'язаних з ракетною програмою.

"Ракета Emad не є порушенням ядерної угоди або будь-яким дозволом ООН, так як ми ніколи не будемо використовувати ядерну боєголовку. Це безсумнівно", - сказав міністр, додавши, що масове виробництво почнеться в найближчому майбутньому.

Emad - перша ракета у розпорядженні Тегерана, здатна досягти території Ізраїлю.

Іран також у найближчі два місяці розпочне прийом систем С-300 з Росії і до кінця року повністю отримає замовлення.

Тегеран і Москва також почали переговори про постачання російських винищувачів Су-30. "Ми навіть визначили кількість Су-30 в, які ми хочемо купити", - сказав Дегхан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.