Путін розпалює громадянську війну в Сирії - глава МЗС Британії

Вівторок, 2 лютого 2016, 08:13

Президент Росії Володимир Путін підриває міжнародні зусилля з припинення громадянської війни в Сирії авіаударами по противникам "Ісламської держави" в спробі підтримати Башара Аль-Асада.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд, повідомляє Reuters.

"Це джерело постійного суму для мене, адже все, що ми робимо, підривається росіянами. Росіяни кажуть, що давайте поговоримо, і тут же вони говорять і говорять, і говорять. Проблема з росіянами полягає в тому, що під час їх розмов вони бомблять, і вони підтримують Асада", - сказав Хеммонд.

Міністр зазначив, що на переговорах росіяни стверджують, що хочуть знищити ІДІЛ, але при цьому бомблять позиції помірної опозиції.

"Менш ніж 30% російських ударів спрямовані проти ІДІЛ. Їх втручання зміцнює ІДІЛ на місцях – тобто вони роблять зовсім протилежне тому, чого вони бажають досягти", - сказав він.

При цьому британський міністр зізнався, що зараз важко зрозуміти, чи збирається Кремль відмовитися від підтримки Асада.

"Те, що я дізнався, спостерігаючи за Путіним  вперше в якості міністра оборони і зараз на посаді міністра закордонних справ, полягає в тому, що не має значення, скільки ви дивитеся, нічого не видно – він абсолютно незворушний", - сказав Хеммонд.

"Ми поняття не маємо, яку гру планують в Кремлі. Ми не знаємо. Це те, що відбувається у Путіна в голові", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: