ЄС має десять днів на порятунок міграційної системи - єврокомісар

Четвер, 25 лютого 2016, 19:08

ЄС має десять днів, щоб приборкати потік мігрантів, які прибувають до Європи, в іншому разі міграційна система може "повністю обвалитися".

Про це заявив єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос, повідомляє Euractiv.

"У найближчі десять днів ми повинні побачити відчутні і чіткі результати на місцях. Інакше є ризик, що вся система повністю зламається", - сказав Аврамопулос.

7 березня має відбутися саміт ЄС-Туреччина, де будуть оцінювати прогрес у виконанні підписаною в листопаді з Анкарою угоди щодо скорочення потоку мігрантів.

Виступаючи на прес-конференції після зустрічі глав МВС країн ЄС у Брюсселі, Аврамопулос піддав критиці рішення Австрії щодо обмеження прийому прохачів притулку.

"Саме такі національні дії перешкоджають європейському підходу", - сказав він. 

Як відомо, Австрія вирішила приймати щоденно не більше 80 прохань про надання притулку та обмежити кількість мігрантів, яких пропускають на територію країни, 3200 особами на добу.

Крім того, Австрія та її південні сусіди, країни, що знаходяться на так званому західно-балканському маршруті мігрантів до Європи, попереджали, що рано чи пізно їм доведеться повністю закрити кордони для мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: