У Франції затримали дівчину, яка надсилала міністру любовні листи

П'ятниця, 26 лютого 2016, 13:10

Французькі поліцейські затримали поблизу Монпельє студентку, яка переслідувала міністра економіки Франції Еммануеля Макрона, надсилаючи йому численні любовні листи та фотографії.

Про це повідомляє французьке видання Midi Libre.

Затриманою виявилася 29-річна дівчина з Габону, студентка юридичного факультету. Перші любовні послання і фотографії еротичного характеру вона надіслала ще у вересні 2015 року.

Спочатку французький міністр не звертав на це уваги, але коли кількість повідомлень значно зросла, він подав відповідну скаргу.

Правоохоронні швидко з'ясували, що послання надсилала мешканка міста Жувіньяк. В її будинку провели обшук, вилучили комп'ютер і мобільний телефон.

Дівчину помістили під варту за "шкідливі численні повідомлення, що порушують спокій інших людей".

"Мова йшла про повідомлення еротичного характеру, це були електронні листи, в яких вона говорила про свою пристрасті . Там також були її фотографії, в деталі яких ми не будемо вдаватися", - повідомило джерело видання в правоохоронних органах.

Слідство підтвердило, що студентка не представляє особливої небезпеки, але інцидент планується розслідувати.

"Не можна дозволяти, щоб публічну людину переслідували по електронній пошті, навіть якщо мова йде про любовні послання", - наводить газета слова анонімного джерела.

Дівчину допитали, тепер очікується, що вона пройде психіатричну експертизу.

Відповідно і з прийнятим в серпні 2014 року законом, переслідування через електронні засоби зв'язку у Франції карається штрафом в 15 тисяч євро і тюремним ув'язненням на термін до одного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.