Німеччина готова заплатити Алжиру, Марокко і Тунісу за мігрантів – ЗМІ

Четвер, 4 лютого 2016, 09:32

Уряд Німеччини погодив з урядами Алжиру, Марокко і Тунісу угоди про повернення до цих країн їх громадян, які мігрували до Німеччині.

Про це пише Bild.

Видання, зокрема, повідомляє про те, що в обмін на повернення репатріантів Німеччина фінансуватиме реалізацію різноманітних програми, що мають полегшити відправлення на батьківщину громадян вказаних країн.

Так, за інформацією видання, міністр з питань економічного співробітництва та розвитку ФРН Герд Мюллер проводить зараз переговори з північноафриканськими країнами про надання мільйонів на проекти в сфері працевлаштування та професійного навчання.

На сьогодні в Алжирі, Марокко та Тунісі перебуває з робочим візитом делегація міністерства економічного співробітництва та розвитку, а також МВС ФРН. Також повідомляється про те, що наприкінці лютого глава МВС Томас де Мезьєр має виїхати до Алжиру, Рабату і Тунісу для підписання остаточної версії угод з кожною з країн.

Відомо також і те, що в Німеччині перебувають понад 8500 громадян Марокко, Алжиру, Тунісу, Лівії, Єгипту і Судану, яких потрібно депортувати на батьківщину. За даними Федерального відомства міграції та біженців, за останні місяці сильно збільшилась кількість марокканців і алжирців, які подали прохання про притулок у ФРН.

Видання також цитує експерта з внутрішньої політики фракції ХДС/ХСС Штефана Майєра, який заявив: "Вигідніше підтримувати країни на місцях, ніж утримувати тут (у Німеччині) тих, чиє прохання про надання притулку було відхилено".

Нагадаємо, напередодні уряд ухвалив низку нових правил щодо розміщення біженців у Німеччині.

Серед інших змін відзначимо те, що Алжир, Марокко та Туніс були внесені урядом ФРН до переліку "безпечних країн".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: