У Польщі відбудуться масштабні військові навчання НАТО за участі 20 країн

Субота, 6 лютого 2016, 09:04

Більше 25 тисяч військових з більш ніж 20 країн НАТО і партнерських держав візьмуть участь у навчаннях "Анаконда-16", які пройдуть у червні в Польщі.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Військовослужбовці з Польщі, Німеччини і США зустрілися в Вісбадені, щоб синхронізувати підготовку до заходу.

"Це перші з 1989 року навчання такого масштабу в Польщі, але ми сподіваємося, що не останні", - сказав заступник командувача родами збройних сил Польщі генерал Славомір Войцеховський.

Командувач збройними силами США Бен Ходжес зазначив, що "Анаконда" займе центральне місце серед навчань, які відбудуться в цьому році.

"Стратегічний ефект, якого ми хочемо досягти в тому числі під час цих навчань - це дати впевненість нашим союзникам і відлякати Росію після того, як вона напала на Україну і нелегально анексувала Крим", - сказав Ходжес.

На думку Ходжеса, ключовим моментом відлякування Росії є швидкість - і при виявленні загрози, і при прийнятті політичних рішень, і при накопиченні військової техніки в стратегічно важливих місцях.

"Якщо ми продемонструємо, що ми здатні розмістити армію і техніку в Польщі чи країнах Балтії до того, як розвинеться криза, ми  відлякаємо Росію", - додав він.

Генерал Войцеховський, в свою чергу, зазначив, що ці навчання пройдуть на суші, на морі та в повітрі. Навчання охоплять також киберборотьбу. Сценарій навчань передбачає перевірку реакції на гібридну загрозу нижче військового порога.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: